Ennakkoäänestys alkaa

Huomenna alkaa mielenkiintoinen ajanjakso, suomalaisilla on mahdollisuus ottaa kantaa siihen, ketkä ovat seuraavat neljä vuotta luottamustoimien kautta hoitamassa yhteisiä asioita. Ensijaisesti toivon, että te kaikki minun ystäväni käytte oman äänenne antamassa. Toivon, että voitte antaa sen ehdokkaalle, joka teistä tuntuu sopivalta ja hyvältä. Jokainen meistä, jotka olemme ehdolla, tulemme jos meidät valitaan, tekemään päätöksiä oman arvomaailmamme pohjalta. Emme voi kukaan etukäteen kertoa miten tulemme kaikissa mahdollisissa kysymyksissä toimimaan, mutta sen uskallan luvata, että haluan hoitaa tehtäväni hyvin, olla tekemässä ihmisen näköistä politiikkaa.
Erityisen lähellä minun sydäntäni ovat elämän ruuhkavuosia elävät perheet, tiedän oman kokemukseni pohjalta mitä se tarkoittaa ja mitä elämänvaihe myös vaatii. Siksi lupaan pohtia jokaisen päätöksen kohdalla erityisesti sitä, miten päätös vaikuttaa arjen kuormittavuuteen, en halua olla lastaamassa lisää taakkaa kenenkään kuormaan. Se mitä haluaisin olla mahdollistamassa ovat tukimallit, joissa perheille tarjotaan varhaisen tuen mallin mukaan apua kun sitä tarvitaan. Sen lisäksi, että siihen kannustaa inhimmilliset syyt, jotka ovat kaikista painavimmat, pitäisi meillä olla mielessä myös taloudellinen puoli. Varhaisen tuen mallilla ehkäistään pitkittyneitä kalliita lastensuojelun toimenpiteitä. Yhtenä esimerkkinä toimenpiteestä, jonka toteuttamiskelpoisuus pitää selvittää, on aikaisemmin käytössä ollut kotihoitajapalvelu.
Myös vanhusten elämäntilanne on minulle tärkeä asia, olemme vanhemmilta paljon saaneet ja nyt on meidän vuoromme olla antamassa. En usko yhden totuuden malleihin arvokkaan vanhuuden turvaamiseen, uskon siihen jokaisen haluavan saada mahdollisuuden itsekin vaikuttaa omaan elämäänsä. Me tarvitsemme monenlaisia ja monentasoisia palveluita vanhemmille, tarvitaan kotiin tarjottavaa tukea, tukea jolla mahdollistetaan kotona asuminen jokaiselle, joka sitä haluaa. Tarvitsemme myös välimallia, asuinkerrostaloja joidenka yhteydessä on mahdollista saada tukipalveluita tarpeen mukaan samast kiinteistöstä. Lisäksi tarvitsemme jatkossakin myös tehostettua palveluasumista ja myös pitkäaikaisosastoja. Tässä meidän pitää mennä tarpeiden mukaan!
Kaiken kaikkiaan en halua olla jakamassa avokätisesti kustannusvaikutteisia lupauksia, meillä on edessämme niukkuuden jakamista. Soteuudistus, joka tulee kyllä tarpeeseen, vie meiltä noin 64 % kokonaisverokertymästämme, luovutamme 12,5 % nykyisestä 19,5 % veroäyristämme. Tässä ei olisi mitään ongelmaa jos meiltä lähtisi samassa suhteessa kustannuksia pois, näin ei kuitenkaan ole. Meillä on osittain tehokkaan palvelutuotannon ja osittain "edullisen" ikärakenteen vuoksi pienemmät sotemenot kuin mitä tuo 12,5 % osuus meidän veroäyristämme on. Se mitä lupaan, on kuten edellä jo kuvailin, tehdä päätöksiä inhimmillisistä lähtökohdista.
Ehdokasnumeroni on 61

Kommentit