Yhteistyön puolesta

Meillä on Suomessa pitkät perinteet puolueiden välisiin vastakkainasetteluihin, niin pitkät, että perinteistä pidetään kiinni olipa siihen tarvetta tai ei. Nurmijärvellä tähän vastakkainasetteluun on tullut lisämausteeksi vielä ns. kyläpolitikointi. Kyläpolitikointi näkyy harmillisesti muun muassa siinä, että monia hankkeita jätetään tekemättä kun vedotaan vastaavan puuttumiseen
omalta kylältä.  Jos minut valitaan huomisissa vaaleissa valtuustoon, haluan omalta osaltani tehdä töitä sen eteen, että nämä kaksi asiaa saataisiin muutettua.

Nurmijärvi on osa isompaa kokonaisuutta, jossa meidän kannattaa omien kuppi- ja nurkkakuntien sijasta keskittyä yhdessä ajamaan koko kunnan parasta. Tämä tarkoittaa käytännön tasolla sitä, että ollaan välillä valmiita joustamaan oman kylän kohdalla jos sen kautta saavutetaan hyötyä koko kunnalle. Osana tätä ajattelutavan muutosta tarvitaan myös muutos päätöksentekokulttuuriin, meidän pitää oppia suhtautumaan toisiimme kunnioittavasti ja arvostavasti. Monesti kannattaa miettiä kahdesti, vaikka olisi kuinka nasevaa ja helppoa saada jauhot suuhun toisen puolueen valtuutetulta, uskon arvostavan suhtautumisen olevan parempi lähestymistapa. Tässä nimittäin pätee se vanha sanonta: "Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa..." Tulee siis tilanne, jossa vastapuoleksi muuttunut valtuusto- tai lautakuntakollega maksaa ns. potut pottuina.

Olen useammassa blogissa kertonut, että en halua antaa avokätisesti kustannuksia kerryttäviä lupauksia, mutta haluan ehdottomasti antaa lupauksen siitä, että jos tulen valituksi valtuustoon, tulen suhtautumaan arvostavasti kaikkiin paikallisiin päätöksentekijöihin. Pyrin siihen, että vaikka kerron eriävän mielipiteeni, niin en kuitenkaan tavalla, joka olisi vastapuolta loukkaava. Toivon, että tulevasta nelivuotiskaudesta tulisi kotikuntamme historiassa erityinen ajanjakso, nimittäin aika jolloin opitaan pelaamaan samaan maaliin, toimimaan siten, että pysymme porukalla mukana tämän päivän megatrendeissä ja vielä menestymme samalla. Kauan eläköön Nurmijärvi!


Kommentit