Elämää vaalien jälkeen

Kirjoittelin vaalityön aikana blogeja, joissa pyrin kertomaan omia ajatuksiani ja tavoitteitani kotikuntamme kehitystä koskien. Nyt eletään vaalien jälkeistä aikaa ja on vielä tärkeämpi kirjoittaa omista mietteistä niin teillä on mahdollista seurata kunnallista päätöksentekoa lähituntumalta. Jos vielä kerran palataan ajassa vähän taaksepäin, muistelen omia tuntemisiani vaalituloksien selvittyä. Vaali-iltana mielestäni rohkeasti ajattelin saavani noin 100 ääntä. Kun ennakkoäänet julkistettiin ja tulokseni oli niissä 66 ääntä, korotin arvioni 120 äänen suuruuteen. Lopputulos oli paljon suurempi kuin olisin rohkeimmissa arvioissani uskaltanut toivoa. 225 ihmistä kertoi luottavansa minuun. Se vetää nöyräksi, kiitoksia teille kaikille, jotka uskoitte minuun. Tuo äänimäärä on sellainen, että koen vastuuta myös tulevasta, noilla äänillä pitää jo saada jotain aikaiseksi.

Aluksi vaalien jälkeinen aika meni tuloksen sulattelussa, siihen mahtui paljon positiivista sulattelua, mutta myös negatiivista. Oma valtuustoryhmäni menetti yhden paikan verran ääniä, se himmensi iloa omasta menestyksestä. Samanaikaisesti käynnistyi myös pohdinta siitä, mihin luottamustoimeen pyrkisin. Sain kannustusta siihen, että äänimääräni pohjalta minun kannattaisi pyrkiä kunnan hallitukseen. Perehdyin hallituksen tehtäväkenttään ja toimintatapoihin tarkemmin, totesin tehtävän olevan ajankäytön kannalta vielä tässä vaiheessa minulle mahdoton. Sen jälkeen kävin pohdintaani siltä pohjalta, että mitä olin ennen vaaleja puhunut ja minkä olin kertonut olevan minulle tärkeää, mitä haluan edistää. Teemani oli perheiden Nurmijärvi, siitä käsin toiveen esittäminen oli jo helppoa. Missä toimielimessä edistetään enemmän lasten ja nuorten asioita kuin sivistyslautakunnassa, ykköstoiveeni oli siis selvä. Kirjoitin toiveeni perään vielä maininnan, että myös lautakunnan puheenjohtajan tehtävä kiinnostaa minua.

Toiveiden esittämisen jälkeen on ollut monta vaihetta, joissa meidän kaikkien vaaleissa mukana olleiden toiveita on käsitelty. Niitä on käsitelty puolueiden välisissä neuvotteluissa vähintään sukupuolikiintiöt huomioiden, niitä käsiteltiin meidän puolueemme sisällä työryhmässä, joka teki sitten esityksen kunnallisjärjestömme johtokunnalle ja lopulta sama esitys tehtiin kunnallisjärjestön ylimääräiselle kokoukselle. Sieltä esitys eteni kunnan hallitukseen ja lopulta sitä käsiteltiin tämän illan valtuuston kokouksessa. Olin niin onnellisessa asemassa, että sain tehtävän, jota itse toivoin. Siihen vaikutti aivan varmasti kaikista eniten se vahva tuki, jonka sain teiltä vaaleissa.

Seuraavaksi on vuorossa toimialaan ja lautakuntatyöhön perehtyminen. Täytyy tutustua valittuihin lautakuntakollegoihin sekä virkamiehiin joiden kanssa tulemme tekemään yhteistyötä. Tavoitteeni nimittäin on se, että neljän vuoden päästä meistä sivistyslautakuntaan tänään valituista puhuttaessa mainittaisiin aina sana yhteistyö. Haluaisin kuulla kerrottavan, miten olemme olleet joukkue, joka on jättänyt turhan politikoinnin sivuun ja on porukalla tehnyt töitä lasten, nuorten ja perheiden eteen. Kun yhteiskunnan perussolu perhe voi hyvin, meillä on enemmän toivoa, parempia näköaloja. Lapset ja nuoret ovat se toivo, näköalat meille kaikille paranevat kun voimme omalla vaikuttamisellamme olla tekemässä työtä heidän parhaakseen.

Olen varma meidän joutuvan tekemään tulevien vuosien aikana myös vaikeita päätöksiä, niiden kohdalla on tärkeää, että me yhdessä olemme miettineet kaikki vaihtoehdot ja valinneet sen, joka on vähiten kipeä mahdollisista. Nyt saamme jäädä viettämään lomaa, moni meistä niin työstä kuin luottamustoimista, haluan toivottaa teille kaikille hyvää ja rauhallista juhannusta sekä hyvää kesää!

Taneli

 

Kommentit